tisdag 29 januari 2008

Bland gammalt skrot

Jag sitter hemma en stund på morgonen för 6-åringarna är snuviga och min man ska vara hemma med de, men just nu är han med storebror hos tandläkaren. De är ganska pigga men ändå hostiga och lite småkrassliga så därför får de vara hemma någon dag. Och det känns så skönt att inte behöva skynda sig alls just nu. Morgonen här blev lite grinig för storebror ville inte till tandläkaren och storasyster fick också plötsligt ont i halsen när hon insåg att småsyskonen skulle vara hemma. Åh ibland önskar jag att de bara ska vara jättte pigga när de kliver upp och stå fullt påkläddda flera minuter innan vi ska gå, packa väskan och frukten utan protester och bara längta efter att ta på sig täckbyxor och komma till skolan. Riktigt så är det inte.

Jag blir så insprerad av alla bloggar som visar vad de fyndar på olika loppisar. Igår åkte jag och 6-åringarna på Myrornas för min dotter hade sett ett program på Bolibompa där en tjej sydde vantar, mössa och benvärmare av gamla tröjor. Det vill jag göra, sa dottern. Och vi började gräva fram gamla tröjor här hemma för det trodde jag att vi hade gott om. Men ingen av de vi hittade kunde vi förmå oss att klippa sönder. Nej, den har ju farmor stickat. Nej, den där kanske ni vill ha på er när ni blir större. Tänk att det inte gick att hitta någonting i detta överbelamrade hus. Så vi åkte på Myrornas och hittade till slut en stickad tröja som vi ska göra vantar och mössa av. Jag visar resultat senare. Den andra 6-åringen hamnade på deras lilla leksaksavdelning som nästan bara består av gammalt skrot. Tillslut hittade han ett spel som i och för sig saknade lite delar men han ändå tyckte var kul. Så det blev inte så dåligt som jag trodde. Men jag tycker att det är så dyrt på den där affären. Det känns inte alls som att man fyndar. Det ska ju vara billigt, men det är det inte. De rensar inte ens bort såna där McDonaldsleksaker och de säljer utgallrade böcker från biblioteket dyrt och de säljer vi ju jätte billigt på biblioteket. Jag blir irriterad kanske för att jag blir lite avundsjuk på att jag inte har hittat någon bra second hand affär med fina saker till bra priser för jag skulle gärna handla det mesta begagnat. Men det är väl så att man måste ha tid att åka runt på olika för att fynda och det har väl inte jag.

6 kommentarer:

Selmas småprat sa...

Hej och tack för titten på min blogg!Din verkar intressant,så här ska jag gå in ofta!

Maria sa...

Jag var på Myrorna i Stockholm och det var INTE billigt! Men jag har fyndat ibland på Myrorna i Umeå...
Ska bli spännande att se vad ni gör av tröjan, kanske får jag någon inspiration...

Martina sa...

Vi har så´n tur här att kommunen har en återvinningsbutik vid renhållningen. Sådant som är synd att slänga kan man köra dit istället. Har gjort många fynd där till billig peng.

Stilla Natur sa...

Ja, Myrorna har fått fnatt. Det tycker jag med. En vanlig t-shirt kostar skjortan, 60-80 kr mer exakt. Man kan ju köpa billigare t-shirts i "vanliga" affärer.

Samma sak med allt porslin och böcker...
Muggar, som på IKEA säljs för 5 kr styck, har Myrorna för 45. En sagosamling som jag vill ha / sex band/ för 600kr! Det är otroligt. Jag vet inte vad det beror på. Jag förstår att Myrorna måste få in pengar för att betala löner till sina anställda men jag misstänker att kedjan börjar betrakta sig som en antikhandel och inte hjälporganisation.

Anonym sa...

Jag älskar VAB, men säg det inte till min chef.

Maria sa...

hej Selmas småprat
Vad kul att du titar in.

hej Maria
Ja Myrornas här håller nog på att bli som i Stockholm

Hej Recycle Bee
Koppar från indiska har jag också sett för så där 30 kronor på Myrornas när jag vet att de ofta själva rear ut saker för en tia.
Hutlöst är det

hej Emma
Jag skvallrar inte