måndag 14 januari 2008

Ledsna barn

Jag gick visst upp i tid, åt nyttig frukost, förutom någon extra kopp kaffe, men allt blir inte jätte bra för att man håller sina löften. Inte när nästan alla barnen har ledsna hundögon på morgonen. Jag vinkade jag hej då till ledsen eller arg son, förresten så tror jag att han var både och. Sedan åkte jag till dagis med två fina tvillingar. När jag skulle gå höll dottern fast mig och sonen gick runt ensam och sparkade på någon snöbit. Hans bästa kompisar var inte där och min dotter har nästan inga kompisar på dagis längre. De hon lekte med slutade i somras och sedan dess har hon mest lekt med sin bror och hans två killkompisar men det räcker inte, hon är inte glad. Jag grät hela vägen från dagis igen. Det har inte börjat bra efter jul. Sedan ringde jag tillbaka till dagis och pratade med de och de var inte ett dugg oroliga för sonen för han har kul nästan jämt, men det har inte dottern. Hon är som ett skolbarn, säger de. De försöker tänka ut speciella saker till henne som hon gillar. Hon älskar pyssel, läsa , måla och vara med fröknarna.

Och äldste sonen han var ledsen för att han inte fick gå med i Apberget. Ska en 10-åring få göra det? Alla är med, säger han. Hur många alla är vet bara han, men det kan vara allt mellan 3 och 40. Är det någon som har en åsikt så skicka gärna en kommentar. Eller finns Apberget bara där jag bo?

6 kommentarer:

Maria sa...

Jag är lite datorrädd eller interneträdd kanske jag ska säga och vill helst hålla undan mina barn från det så länge som möjligt. Men inte lätt. K fick starta ett MSN i höstas när hon blev 9...hennes kompisar har och kusiner så hon "pratar" med dem efter skolan ibland. Jag känner att jag kommer att bli förbisprungen i datorkunskap rätt så fort, men att jag startat blogg gör att jag iallafall har lite mer koll. Och delar dataintresse med barnen så att jag kan vara med på ett naturligt sätt (än så länge). Jag vet ej när det kan vara lämpligt med Apberget...elever jag hade på högstadiet i sävar höll iallafall på med det...
Man apbergar inte ännu här iallafall...=)

Anna Stilla sa...

Jag känner mig förvirrad? Vad är Apberget för någonting?

annasv sa...

vad svårt det är med sådant här... jag tror många mellanstadiebarn är medlemmar på apberget och tyvärr tror jag det sker utan att föräldrarna vet vad som sker.

Kan han få bli medlem under översikt? att du sitter med vid datorn och/eller skaffar ett eget vuxen-konto? Blir frestelsen för stor finns ju risken att de blir medlemmar ändå. I smyg.

Lycka till!

Kram,
AnnaSv

Maria sa...

Tack för era funderingar. Msn skaffade han sig häromdagen och jag trodde att det skulle räcka med det. Apberget är som en mötesplats på nätet där främst ungdomar, trodde jag iallafall, har ett konto och så pratar de med varandra. Jag har också funderat på det där att jag kanske kan sitta med. men det vill han väl inte. Men ett vuxenkonto kanske vore någonting.

Katarina sa...

Hej Maria! Jag har heller aldrig hört talas om apberget. Mina barn har ledsna ögon när de ska på skolan, jag tycker det är fruktansvärt gå i 6:an och tycka så illa om skolan, min 14 åring har som insett att det bara är att kämpa på, finns inte så många andra alternativ. Men min yngsta är uttråkad för att hon inte får gå vidare istället för att traggla det hon redan kan, för att de andra inte är på samma ställe som henne. fel fel. har påpekat det flera ggr. Ska man inte se till varje elev?

Ha det gott
Kramar
katarina

Maria sa...

Hej Katarina
Det är så hemskt att redan så små barn tappar lusten. Jag tycker jag redan ser tendenser hos min äldste, men jag hopps att det inte blir värre iallafall för honom än på ett tag. Jag tycker verkligen att alla elever borde få utvecklas i sin takt, även de som är snabba.