lördag 19 januari 2008

En sån där sportdag

Hela dagen kommer att gå i sportens tecken. Det är basketträning för 10-åringen på morgonen, innebandymatch på eftermiddagen för samma 10-åring och basketkväll för precis samma 10-åring och faktiskt imorgon också innebandymatch för samma 10-åring. Och vi andra anpassar oss och hänger med, tror jag iallafall.

Och så har vi köpt en alldeles nästan ny bil och jag har inte ens hunnit titta in i den men idag måste vi ta en tur. Då råkade jag se ett så otroligt vackert hus som var till salu en bit utanför stan. Det hade glasveranda, brutet tak, trägolv, skafferi, ja allt sånt som jag drömmer om. Då kan vi ta den nya bilen och köra förbi och drömma om det där fina huset och sen kommer vi nog aldrig våga lämna det vi har ändå.

Och igår funkade dammsugaren igen och tvillingarnas rum blev städat och vardagsrummet. Lite skillnad blev det. Tvätten veks ihop och jullådorna hamnade i förrådet och tvättkorgarna i tvättstugan. Och så möblerade jag om och jag kände att jag trivdes lite bättre. Nu har vårat soffbord gått sönder och vi behöver ett nytt. Men vad ska vi ha för något?

7 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Jag läser din blogg och får en vision av hur mitt liv kommer att se ut om några år. Den där tiden jag så innerligt längtar efter då allt inte hänger på mig och oss föräldrar utan de själva kan ordna grejer med kompisar och sånt. Och så förstår jag att allt inte blir bättre då utan kanske har sina avigsidor det också... Helt enkelt är det väl så att varje fas har sin charm!
Jag tackar för utmaningen du gav mig tidigare men avböjer den här gången... Jag har dessutom redan gjort den tidigare så jag får hänvisa till det inlägget!
Kram och hoppas att din helg blir riktigt sportig och bra!

Maria sa...

Hej
Det gör inget att du avböjde. Jag ska gå in och kolla upp vad du skrivit förut. Just nu kan jag längta efter att ha riktigt små barn igen. Det är nog så att all tid har sin charm.

Anna Stilla sa...

Min 14-åring vaknade själv kl 7 imorse för att åka till sin fotbollsträning och min 13-åring är just nu på sin dansträning. Det var länge sedan jag hängde med på träningar. Numera är det uppvisningar somn gäller.

Vet Du vad jag hade för soffbord ett tag? En lastpall som jag slipade, målade vitt och satte på hjul. Jag var så stolt över mitt bord.

Maria sa...

Så mysigt ni har i ert vardagsrum!

Jag tycker å ena sidan att det är bra om barnen vill börja med sport och andra aktiviteter, å andra sidan att det är jobbigt med skjutsande och att man som förälder måste vara med (ibland)

Perislja/fyrabarnsmamman.bloggagratis.se sa...

Snygg matta!!!
Sök ett gammalt bord! De är oftast coolare och så behöver man inte bli ledsen om barnen sätter märken i det...
Härligt att det är så städat!!!

Maria sa...

Hej Anna Stilla
På våren och sommaren cyklar sonen själv och det är så skönt. Vad kul det lät med lastpallsbordet. Det är så svårt att hitta något vardagsrumsbord som jag tycker om.

Hej Maria Ja ibland är vi med för mycket på träningar och matcher. Vi borde bli bättre på att samåka. Vad bra att du tycker det var mysigt själv tänkte jag när jag såg bilden att vad många murriga möbler vi har.

Hej Persilja Ja jag tror det får bli något gammalt. Vi var på en möbelaffär i stan igår och alla bord var fula och dyra. Ja jag gilar också mattan den är så mysig.

Maria sa...

Hej Maria!
Idag får du en utmärkelse och en bakelse av mig! Titta på min blogg! =)